Ronde van Limb

De Genker Trappers

wielertoeristenclub

 

Op dinsdag 1 mei 2018 organiseert WTC Genker Trappers voor de 59ste keer de Ronde van Limburg. Een fietsevenement voor de getrainde fietsfanaat, de recreatieve fietser en een speciale tour op maat van de kids. Dit jaar maakt ‘De Ronde van Limburg’ deel uit van de Cycling Vlaanderen Classics. Een verzameling toertochten met een verrassend parcours, een degelijke organisatie, een goede bevoorrading en een lage en dus correcte deelnameprijs.

Je kan – ter plaatse – inschrijven voor de 50, 75 of 100 km. Alle ritten gaan over een heuvelachtig parcours en vooral de 75 en de 100 km zijn een fysieke uitdaging voor wie graag zijn limieten opzoekt. Enkele bekende hellingen in Zuid-Limburg zijn in het parcours opgenomen. Op alle afstanden is er een bevoorrading voorzien.

Inschrijving, start en finish zijn voorzien in: De Krater (naast de Cosmodrome), Planetariumweg 18 (Kattevenia) , 3600 Genk.

 

Er is een bewaakte fietsparking voorzien en er is mogelijkheid tot douchen.

 

Inschrijven kan van 7.30 uur tot 10.00 uur.

 

Inschrijven kost € 7 voor niet-vergunninghouders, € 5 voor vergunninghouders Cycling Vlaanderen en is gratis voor de kids. Hierin zijn de bevoorrading, één gratis consumptie bij aankomst, een drinkbus en de verzekering inbegrepen!

 

 

Kidstour

 

Dit jaar organiseren we – naast onze traditionele tocht – ook een tour op maat van jongeren (geboren tussen 2003 en 2012). Cycling Vlaanderen lanceert – in samenwerking met de Vlaamse Wielerschool – een nieuw initiatief om kinderen en jongeren warm te maken voor de wielersport. Deelnemers testen vooraf hun ‘fiets-skils’ op een behendigheidsparcours om nadien samen te vertrekken onder begeleiding van onder meer oud-wielrenner Marc Wauters.

 

Inschrijving: vanaf 8.30 uur (= gratis!)

 

Behendigheidsparcours: 9.00 uur

 

Start Kidstour (ca. 20 km): 10.00 uur